Açıklama,  Anasayfa,  Eylem ve Etkinlikler,  Rêber APO

Gün Rojava’daki kazanımlara sahip çıkma günüdür!

İşgalci Türk devleti Kürt soykırımını gerçekleştirmek için Rojava’ya topyekün katliam saldırısı gerçekleştiriyor. Uluslararası kamuoyunun gözü önünde Kurdistan’da bir soykırım saldırdırısı başlatıp Kurdistan’ı işgal etmek istiyor. Kurdistan’ın yiğit kahraman ve destanlar yaratan gençleri nasıl ki başta Zap, Avaşin ve Metina olmak üzere birçok yerde büyük cesaret örneği gösterip tarih yazıyorsa, bugünde gelişen bu işgal saldırılarına karşı yediden yetmişe herkesin seferberlik ruhuyla hareket ederek alanları cehenneme çevirme zamanıdır.

Bilindiği üzere binbir emek ve bedelle yaratılan Rojava devrimini kabul etmeyen faşist Erdoğan var olan Kürt kazanımını bertaraf ve işgal etmek için her yol ve yöntemi denemektedir. Şu çok iyi bilinmelidir ki gelişen bu saldırıların ilk hedefinde gençlik olmaktadır. Çünkü Rojava devrimi bir gençlik devrimidir.

Şu unutulmamalıdır ki Rojava devrimini boğmak isteyen güçlere karşı geliştireceğimiz mücadele ve direniş bunu kıracak ve bizi zafere taşıyacaktır. Avrupa’da yaşayan yüreği özgürlük ve yurtseverlik duygusuyla çarpan her bir genç evinden dışarıya çıkıp alanlarda bu gelişen saldırılara karşı örgütlü hareket ederek dur demelidir. Başta İsviçre,Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa’nın bir çok ülkesinde kalan gençler, seferberlik ruhuyla alanlarda eylemsellik halinde olmalıdır. İsviçre’de yaşayan her bir Kürt genci üzerine atılan bombaları unutmamalıdır. Almanya’da yaşayan her bir genç soykırım ve katliamdan geçildiğini unutmamalıdır. Fransada her bir genç Kürt çocuklarının sokak ortasında vurulduğunu unutmamalıdır.

Avrupada kalan ve yaşayan her bir Kürt genci şunu iyi bilmelidir ki bekleyerek hareket edeceğimiz her an üzerimize bomba olarak yağacaktır. Öfkemizi,duygularımızı ve tepkimizi göstereceğimiz yer sokaklar ve caddeler olmaktadır. Atacağımız her adımın bir çok şeyi değiştireceğini unutmamalıyız. Her kıvılcım yeni zaferlerin getirisidir. Gün Rojava’daki kazanımlara sahip çıkma günüdür. Gün Faşizmi sokaklarda ve caddelerde boğma Günüdür. Gün ”CENGA AZADIYÊ SERBIXIN” hamlesiyle mücadele etme ve alanlara akma zamanıdır!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir