Açıklama,  Anasayfa,  Eylem ve Etkinlikler,  Genç Kadın,  Rêber APO

15 ayrı merkezde yapılan eylem ve yürüyüşler amaca ulaşana kadar sonu gelmemiş bir başlangıç niteliğindedir

“10 Ekim’de startı verilen ‘Önder APO’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm’ hamlesinin 100’ü aşkın ve ayrı yerde olarak startını vermesi önemlidir. Hamlenin startının verildiği tarih çeyrek asırlık bir komploya denk gelmesi ve 3 yılını doldurmuş mutlak tecridin derinleşmesi noktasında manidar olmuştur. 25 yıldır Kürt halkı aralıksız bir şekilde Önder APO şahsında gelişen uluslararası komploya karşı bir direniş ve mücadele vermiştir. Ama 10 Ekim 2023 Hamlesi Kürt gençliği ve halkı için yeni bir aşama ve dönüm noktası yaratmıştır. On yıllar boyunca, faşizme ve baskıya karşı giderek daha fazla ayaklanan Kürt halkını ve Ortadoğu halklarını örgütlemiş ve oluşturmuş olduğu paradigma ile dünya ve halklar için yeni bir kapı araladı.

25’inci yılında komploya karşı mücadele Kürt halkıyla beraber dostları tarafından gelişen uluslararası komploya karşı final niteliğinde olan hamle ile devam ediyor. Görüyoruz ki Önder APO’nun fikirleri artık dünyaya yayılmış bir durumdadır. Sisteme karşı direnen her genç zaferin yolunu Önder APO’da görmektedir. Bunun en yakın örneği ise 10 Ekim ve 3-5 Kasım’da gerçekleşen 1. Dünya Gençlik Konferansıdır. Dünya Gençlik Konferansından çıkan sonuçlar da bir daha gösterdi 49 ayrı örgüt ve partinin ‘Önder APO’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm’ hamlesini sahiplenmesi 10 Ekim’de start bulan hamleye yeni bir boyut kazandırdı.

Bu da gösteriyor ki kapitalist sisteme karşı mücadelenin önünde en büyük engel Önder APO’nun fiziki özgürlüğüdür. Demokratik Konfederalizm sadece Kurdistan’a değil; ezilen tüm halkların umut kaynağı haline gelmiştir.

Bunların tamamını ele alırsak yarım asırlık mücadele tarihi ile beraber, gençliğin değişim ve dönüşümde öncü, ilerici rol modeli olması için Önder APO’nun biz gençlere verdiği rol ve misyonu bu tarihi süreçte ne pahasına olursa olsun yerine getirmeye kararlıyız. Böylesi bir tarihi süreçte böyle bir hamlenin gerçekleşmesi ve dünyanın dört bir yanından startının verilmesi zaferin ve finalin hamlesi olarak başarıya ulaşacağının göstergesidir.

Bizler şunu söyleyebiliriz Önder APO’suz hiçbir şeyin anlamı önemi bizim için yoktur. İnsanlık ve Kurdistan halkı için bir trajedi olan İmralı işkence sistemine karşı Önder APO tarihi direnişini gösterirken, bizler ise gençlik olarak şartları önemsemeden Önder APO için her zaman direnişe hazır olmalıyız. Apocu gençlik olarak sabrımız kalmamıştır. 3. yılını dolduran mutlak tecrit ve psikolojik işkence artık başta Kürt gençliğinin ve Kürt halkının sınırlarını zorlamaktadır. Bizler pratikte de Önder APO için verdiğimiz bu sözlerimizin öncülüğünü yapacağız. Nasıl ki bundan 25 yıl önce ‘güneşimizi karartamazsınız’ eylemcilerinin verdiği karar, inanç ve hedefe odaklanmış bir ruh yakaladıysa biz de TCŞ ve TEKOJIN olarak tarihten gelen bu ruh ve inanç ile Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlamada, değişimin ve yeniliğin öncüsü olan gençlik ruhuyla Kürt sorununun çözümü için mücadele edeceğiz. Tarihi yeniden şekillendireceğiz. Nasıl ki Önder APO ‘genç başladık, genç bitireceğiz’ dediyse, biz de bu şiarla bu hamleyi yükseltip amacına ulaşıncaya kadar mücadele edip kendimizi örgütleyeceğiz.

11-12 Kasım eylemleri Kürt gençliği, Kürt halkı ve dostları için dönüm noktası olmaktadır. Ne kadar resmi olarak 18 Ekim’de hamleyi sahiplensek de bugün Önder APO için 15 ayrı merkezde yapılan eylem ve yürüyüşler amaca ulaşana kadar sonu gelmemiş bir başlangıç niteliğindedir. Bu temelde gençlik ruhuyla birlikte yayılan ve globalleşen ‘Önder APO’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm’ hamlesini zaferle sonuçlandırmanın tek odağımız olacağını belirtiyoruz. Bu esasla Önder APO ile başladığımız yolda Önder APO ile başaracağımızın sözünü veriyoruz.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir