Açıklama,  Rêber APO

TCŞ: Avrupa’da yaşayan tüm Kürdistan gençliğini direniş seferberliğine çağırıyoruz!

Soykırımcı faşist TC devleti, ilk yüzyılını imha ve inkar üzerine kurarken, ikinci yüzyılında ise soykırım ve topyekün saldırılar üzerine kurmuş durumdadır. Kürt halkını soykırımdan geçirmek için yüzyılı aşkın bir süredir en kirli yöntemlerle aralıksız bir biçimde saldırı halinde olan bu kanlı yapı, Kürde ve Kurdistan’a dair ne varsa insanlık dışı yöntemlerle saldırma, bastırma, vahşet uygulayarak sonunu getirme politikalarını gittikçe büyütmektedir.  Ancak işgal altındaki topraklarımızda T.C’nin hayalini kurduğu köle Kürt ve silik Kurdistan hayali, Partimiz PKK’nin ortaya çıkışı ile, Önderliğimiz etrafında kenetlenen Kurdistan’ın yiğit kızları ve çocukları faşist TC’nin kâbusu olarak onur ve şeref savaşına öncülük yapmışlardır.

 

Ancak buna rağmen NATO’nun sözde 2. büyük ordusu tüm dünyanın gözleri önünde hüsrana uğratılmıştır. 

 

2015’ten sonra yoğunlaşarak süren  dokuz yıllık olağanüstü savaş, direniş ve mücadele bunun özetidir. TC faşist devleti, Kürdün ve Kurdistan’ın her şeyine düşman bir şekilde dokuz yıldır topyekûn bir imha savaşı yürütmektedir. Bu savaş karşısında Medya Savunma Alanlarına dönük işgal girişimleri de bunun bir parçasıdır. Garê direnişi ve zaferiyle başlayan son devrimci operasyonlar dahil olmak üzere özellikle Mersin ve Ankara fedai eylemleri ile toparlanmayacak derecede sarsılan işgalciler, Rojava’da sivillere ve sivil altyapılara yönelik saldırılar ile savaş suçlarını işlemekte engel tanımamaktadır. Ancak buna rağmen NATO’nun sözde 2. büyük ordusu tüm dünyanın gözleri önünde hüsrana uğratılmıştır. TC faşizmi bu yenilginin üstünü örtmenin ve itibarını onarmanın namus belasına düşmüştür bu nedenle yürüttüğü savaşa “beka” adını vermektedir.

 

Önderliğimize karşı geliştirilen bu tecrit içinde tecrit durumu, hiç kuşkusuz uluslararası güçlerin desteği, ittifakı ve onanıyla yapılmaktadır.

 

Rojava’ya yönelik başlatılan işgal girişimleri de bu amaca hizmet etmektedir. 25 yılını geride bırakan İmralı İşkence Sistemi, üç yılını da dolduran mutlak tecrit ve iletişimsizlik haliyle sürdürülmektedir. Önderliğimize karşı geliştirilen bu tecrit içinde tecrit durumu, hiç kuşkusuz uluslararası güçlerin desteği, ittifakı ve onanıyla yapılmaktadır. Defalarca çökertilen soykırım projesi olan “çökertme planı”bu ağırlaşan tecrit ve Rojava’ya yönelik saldırılar ile tekrardan ısıtılmaktadır. TC her zaman olduğu gibi köşeye sıkışmış ve NATO güçlerine tekrardan dümeni kırmaya çalışmaktadır. Kirli siyasi çıkar hesapları uğruna belli tavizler karşılığında yardım dilenmeye başlamıştır. Eli kanlı, katil Hakan Fidan’ın dünya turu bu çerçevede okunmalıdır. Güncellenmiş bir uluslararası komplo siyaseti olarak sürdürülen bu saldırılara karşılık hiç kuşkusuz gerilla ve Önderliğimiz sert ve amansız bir direniş içerisine girmiştir. Bakur’da siyaset alanlarımıza, basın ve Sivil Toplum Kurumlarımıza yönelik yürütülen siyasi soykırım operasyonları, Başur’da yapılan suikastler, Rojava’ya yönelik her türlü işgal ve soykırım saldırıları, Rojhilat’ta yükselen “Jin Jiyan Azadî” ruhu, Avrupa’da kriminalize edilen kurumlarımız ve hareketimizin çalışmaları, en önemlisi de Avrupa gladyosu tarafından ağırlaştırılarak sürdürülen tecrit ve esaret durumuna ilişkin bizler Avrupa Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) yürütme meclisi olarak yapılan olağan toplantımızın sonucu olarak Avrupa’da yaşayan tüm Kurdistan gençliğini direniş seferberliğine çağırıyoruz.

 

Bıçak kemiğe dayanmıştır

 

Gençlik, Önder APO’nun fedaisidir. Önder APO’nun inancı, bilinci ve iradesini kuşanmıştır. Bu işgal saldırılarına karşı APOcu gençliğin sessiz kalması düşünülemez. Metina, Avaşîn ve Zap’ta darbe vurma hayali kuran TC faşistleri,  Kurdistan’ın her yerinden Avrupa’ya kadar her alanda en büyük darbeyi yiyecektir. Kurdistan yurtsever ve devrimci gençliğinin öfkesi ve mücadelesi Zagros gerillalarının kahramanca direnişiyle birleşerek TC faşizmini titretecektir. TC barbar faşistleri Metina, Avaşîn ve Zap’a girdiklerine pişman edilecektir. Ağırlaştırılan tecriti bitirmediklerine pişman olacaklardır. Avrupa’da yaşayan tüm Kurdistan gençliği bulunduğu her yeri faşist düşmandan hesap sormanın ve darbe vurmanın merkezi haline getirmelidir. Her yer Metina, her yer Avaşin ve Her yer Zap haline getirilmelidir. Soykırımcı TC faşistleri, yandaşları ve işbirlikçileri her yerde Kurdistan gençliğinin hedefi olacak, bu işgalden medet uman faşizm yeni bir Garê sendromu yaşamaktan kurtulamayacaktır. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Bütün bu saldırıları boşa çıkaracak, zaferi Önderliğimize ve halkımıza armağan edeceğimiz günlerin yakın olduğu inancıyla, bütün Kurdistan gençliğini bu seferberlik etrafında kenetlenmeye, mücadeleyi yükselterek zaferi kaçınılmaz kılmaya çağırıyoruz!

TCŞ Yürütme Merkezi

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir