Açıklama

WERIN CENGA AZADIYÊ RUHU İLE ALANLARDA OLALIM

“Barbar Türk devleti Kürt halkı üzerinde tamamen yok etme ve soykırım politikası planlamaktadır. İmhayı hedefleyen bu zihniyet 50 yıllık Önderlik yürüyüşünü hedef almaktadır.

Kürt Halkının onurlu mücadelesini sindirmek temelinde yürüttüğü ve geliştirdiği kirli savaş ekseninde tarihsel olarak da bakıldığında savaşın yoğunlaştığı dönemlerde faşist devletlerin ilk yönelimleri birincil olarak her zaman Önder APO şahsında başlatılmaktadır.

24 yıldır Önderliğimizin fiziki esareti vardır ve bununla beraber 21 aydır hiç bir şekilde avukatlar veya aile ile bir görüşme sağlanmamıştır.

“WERIN CENGA AZADIYÊ RUHU İLE ALANLARDA OLALIM”

Bununla beraber Asrın Hukuk Bürosu’nun yaptığı son açıklama ile Önderliğimizin sağlık durumu başta olmak üzere yaşam koşullarının daraltılması ve insanlık hukukunu ayaklar altına alan yaklaşımlarda bulunulması ve hiçbir yerde görülmemiş tecrit – izolasyon politikası zirveye ulaştırılmış bir şekildedir.

TCŞ ve TekoJIN koordinasyonu olarak 2 hafta önce yaptığımız açıklama ile süresiz ve kesintisiz eylem hattını geliştirme ve büyütme çağrısı yapmıştık.

17 Aralık tarihinde Avrupa’nın 6 (Almanya, Fransa’nın başkenti Paris ve Marsilya kenti, İsviçre, İngiltere, Avusturya) merkezinde düzenlenecek yürüyüş ve eylemlere başta Yurtsever Gençlik olmak üzere tüm yurtsever halkımızı, adalet ve demokrasiden yana olan tüm çevreleri Önder APO etrafında kenetlenerek , tecridi kırmaya ve “Werın Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlamaya davet ediyoruz.

Direniş tarihini yeniden yazan Özgürlük Gerillalarının başta Zap’ta Metîna’da Avaşîn’de vermiş olduğu direnişin ruhuyla, nasıl ki Güneşimizi Karartamazsınız eylemcileri ve Viyan Soran’ın Önderlik için yaptığı eylem ruhuyla, Önderliğimizin etrafında ateşten bir çember oluşturarak alanlara akmaya davet ediyoruz.”

BIJÎ SEROK APO
CIWAN FEDAIYÊN RÊBER APO NE
JIN JIYAN AZADÎ

Avrupa Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer Koordinasyonu

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir