Açıklama,  Anasayfa,  Eylem ve Etkinlikler,  Genç Kadın,  Rêber APO

10 Ekim hamlesini sahipleniyoruz!

Önder APO, 1960’lardan bu yana Ortadoğu’daki çatışmalara bir çözüm bulmaya kendini siyasi olarak adamış bir insandır. Bir Kürt olarak Önder APO, mücadeleye başladığında, Kürdistan’ın tamamına yönelik özel bir sömürü olduğunu fark etti. Bunun üzerine Önder APO büyük mücadelesine başladı. Böylece on yıllar boyunca, faşizme ve baskıya karşı giderek daha fazla ayaklanan Kürt halkını ve Ortadoğu halklarını örgütledi ve eğitti. Bu sadece Türk devletinin planlarını değil, aynı zamanda Kürdistan’ın sömürülmesinden ve Ortadoğu’daki kaostan çıkar sağlayan güçlerin planlarını da bozdu. Tüm dünyanın “sosyalizm kaybetti” diye haykırdığı bir dönemde Önder APO gerçek sosyalizmin nasıl olacağını ortaya koydu ve halklara umut kaynağı oldu. Bu gerçeklikten dolayı Kapitalist Modernite güçleri ve Kürt düşmanlarının ortaklığı ile uluslararası bir komplo ile esir alındı.

Bu işkencenin en büyük ortakları Avrupa devletleri ve kurumlarıdır

Önder APO 25 yıldır insanlık düşmanı bir tecrit ve işkence sistemi tarafından rehin tutulmaktadır. İşgalci Türk devleti ve uluslararası güçler, ihaneti kendileri için bir kimliğe dönüştüren yerli işbirlikçilerin de desteğini alarak bu tecrit işkencesini normalleştirmek, Kürt halkına kabul ettirmek istemektedir. Uluslararası komplonun başlangıcından bu güne kadar tecrit işkencesi gittikçe daha örgütlü ve daha sistematik bir hal almıştır. Dünyanın hiçbir yerinde ve tarihte eşi benzeri görülmemiş bir şekilde Önder APO’nun dünyayla tüm bağları koparılmaya çalışılmaktadır. 2011’den beri avukat görüşmeleri, Kürt halkına karşı soykırım saldırılarının başlatıldığı 2015’ten beri de aile ve heyetler olmak üzere tüm görüşler yasaklanmıştır. Dünyada hiçbir tutukluya uygulanmayan yasaklar ve keyfi uygulamalar Önder APO’ya uygulanmaktadır. Keyfi disiplin cezaları, görüş yasakları uzatılmakta, görüşme başvurularında yine keyfi bir şekilde reddedilmektedir. Faşist AKP-MHP rejiminin iktidara geliş sürecine paralel olarak İmralı’da hukuksuz ve ahlaksız bir tecrit ve işkence rejimi yaratılmış, başta Kürdistan’a, ardından da tüm Türkiye’ye yayılmıştır.Bu işkencenin en büyük ortakları Avrupa devletleri ve kurumlarıdır. Sözde demokrasi ve insan hakları savunucuları olan Avrupa devletleri, başta İmralı’da olmak üzere aşist AKP-MHP rejiminin tüm zindanlarda, Kürdistan’da ve Türkiye’deki tüm hukuk dışı faşist uygulamalarına sessizce onay vermekte, her anlamda işbirliğini giderek daha üst düzeyde sürdürmektedir. Avrupa’da yaşayan Kürt gençleri olarak bu duruma sessiz kalmamız, kabul etmemiz asla düşünülemez.

Önder APO’nun biz gençlere verdiği öncülük rolünü yerine getirip hamleye öncülük edeceğimizi belirtiyoruz.

Avrupa’da yaşayan Kürt gençlik hareketleri “Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer” olarak “Önder APO’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm″ hamlesine katılıyor ve Önder APO’nun biz gençlere verdiği öncülük rolünü yerine getirip hamleye öncülük edeceğimizi belirtiyoruz. TCŞ ve TekoJIN olarak bulunduğumuz her alanda, final niteliği taşıyan bu hamle ile, Önder APO’yu fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar Önder APO’nun iradesini tek ses olarak haykıracağız. Bu temelde Önder APO’nun özgürlüğü şahsında tüm gençlerimizi kadın özgürlüğü, demokratik ve ekolojik bir yaşam için Kürt Özgürlük Hareketi ve dostlarının başlatmış olduğu bu hamleye katılmaya çağırıyoruz!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir