Açıklama

ÖNDER APO TEK BİR ADIM GERİ ATMAMIŞTIR!

“25 Mart 2021 tarihinden bu yana Önder APO’dan hiçbir haber alınamıyor. Avukatlar, aile ve vasilerin ısrarlı başvuruları sonuçsuz kalıyor. Faşist şef Erdoğan ve küçük ortağı, Medya Savunma Alanları ve Kurdistan’ın diğer bölgelerinde yaşadıkları ağır hezimetleri, İmralı İşkence Sistemi’nde tutulan Önder APO’ya yönelik ağırlaştırılmış tecridi daha da derinleştirerek intikam almaya çalışıyor. Bütün bu beyhude çabalara rağmen Kurdistan özgürlük mücadelesinin yaratıcısı ve Önderi, Önder APO tek bir adım geri atmamış, işgalci ve tecritçilerin zafer hesapları İmralı duvarlarından yüzlerine geri çarpmıştır. Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın Kurdistan halkı ve gençliği için anlamını tüm dünya, tüm dost ve düşman güçler bilmektedir. Önder APO’nun İmralı soykırım zindanındaki emsalsiz direnişi ve çığır açan fikirleri tüm insanlığa mal olan bir Halk Önderi olduğunu binlerce kez ispatlamıştır. Düşman, bu gerçeğin farkına vardığı için baskısını sürdürüyor.

EYLEMLER ÖNEMLİDİR AMA YETERSİZ KALMAKTADIR

Ancak baskı nasıl artıyorsa buna karşı da Avrupa Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) direnişini Avrupa’nın bütün alanlarında arttırmaktadır. Son günlerde tecride karşı gençliğin topyekün alanlarda olması, bütün sokaklarda Önder APO’ya özgürlüğü haykırması, kurumlar üzerinde ki baskıyı arttırması hiç kuşkusuz önemli ancak yeterli değildir.

ÇALIŞMA YÜRÜTEN GENÇLİK ÜYELERİMİZİ YETERLİ GÖRMEMEK İLE BERABER KUTLARIZ

Kapitalizmin başkentinde, Demokratik Modernite’nin yaratıcısı Önder APO üzerinde artan tecride yönelik yapılan her eylem meşru ve yerindedir. Bütün alanlarda çalışma yürüten gençlik üyelerimizi bu açıdan yeterli görmemek ile beraber kutlarız.

‘Genç başladık, genç başaracağız’ şiarıyla devrimin genç yüreklerin işi olduğunu ortaya koyan Önder APO, gençliğin öncülüğünü en stratejik hamlelerden biri olarak geliştirmeyi esas almıştır. Önder APO bize bu görev ve sorumluluğu yüklemişse, o halde bizler de son günlerde başlattığımız direniş hamlesini her gün gittikçe arttırmalı, bu tecritte parmağı olan bütün kurumları teşhir etmeli, sonuç alana kadar sokakta olmalıyız.

Avrupa’da yaşayan bütün demokratik kamuoyu, devrimci, sol-sosyalist ve Kurdistan gençliği ‘TECRİDE KARŞI DİRENİŞİ, DÜNYAYA KARŞI ÖCALAN’I” savunmalı, bu uğurda yaşamalıdır. Tüm Avrupa gençliği bilmelidir ki dönem; faşist soykırımcı TC’den hesap sorma, tecridi kırma dönemidir. Dönem, tarihinin en zayıf ve çürümüş zamanını yaşayan Türk sömürgeciliğine, sırtını sıvazlayan Avrupa kapitalizmine tarihi bir yenilgi yaşatmasının dönemidir. Dönem, Kurdistan Gençliğine onurlu ve şerefli yaşamayı öğreten Önder APO ruhuyla, direnişe ve eyleme kalkma dönemidir. Dönem, Kurdistan’ın fedai gençliğinin Kurdistan toprakları üzerindeki işgalcilerin potinlerini temizleme dönemidir.

İşgalcilik ve faşizm neredeyse Kurdistan gençliği orada olacak ve zafere kadar direnecektir. Şu anda mücadelemize karşı yürütülen soykırım savaşının esas hedefi Önder APO’dur. Önderliğimize karşı insanlık dışı ve barbarca bir tecrit uygulanmaktadır.

Sömürgeci çeteler Önder APO’nun halkımızla bağını keserek etkisinin azalacağının ve maneviyatının eksileceğinin gafletini yaşamaktadırlar. Ama bilmelidirler ki Önder APO üzerindeki faşizm, devrim mücadelemizi yükseltmekten ve direncimizi çelikleştirmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır. Faşizmin korku imparatorluğu, devrimci gençliğin cesareti ve fedai ruhu karşısında paramparça olacaktır.

TECRİT KIRILANA KADAR ALANLAR KURDISTAN GENÇLİĞİNİNDİR

Önder APO üzerindeki insanlık dışı tecrit ve uygulamalar devam ettikçe tüm onurlu Kurdistan gençleri faşizmin kabusu olmalı, direnişiyle düşmanı titretmeli, dünyayı sarsmalıdır. Bu süreçten sonra sömürgecilere, tecritçilere, Önderlik düşmanı herkes ve her şey Avrupa gençliğinin hedefi olmalıdır. Tüm kamuoyu ve Avrupa’da yaşayan halkımız bilmelidir ki Tecrit kırılana kadar, alanlar Kurdistan gençliğinindir. Gün Mazlum Doğanların çizgisini esas alma günüdür. Teslimiyet ihanete, pasifizm yenilgiye, direniş zafere götürür. Gençlik; pasif durmayacak ve teslim olmayacaktır. Zafer için direnelim, zafer için savaşalım.

KURDISTAN GENÇLİĞİ ALANLARA AKARAK ÖNDER APO ETRAFINDA KEENETLENMELİDİR

Bu çerçevede Avrupa Gençlik Hareketleri TCŞ ve TekoJIN olarak tüm Kurdistan devrimci gençliğini Önder APO etrafında kenetlenmeye, faşizme son darbeyi vuracak, Önder APO şahsında yürütülen tecridi kıracak ve özgürlüğü sağlayacak bir hamlesel süreci başlatmaya çağırıyoruz. Tüm dünya bilmelidir ki; hazırız, kazanacağız, Önder APO ile özgürleşeceğiz.

BIJÎ SEROK APO
BE SEROK JÎYAN NABE
BIJÎ BERXWEDANA IMRALÎ

Avrupa Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer Koordinasyonu

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir