Açıklama,  Eylem ve Etkinlikler,  Genel,  Rêber APO

İngiltere gençliğinin mücadelesini selamlıyoruz!

Önder APO’nun fiziki özgürlüğü için bir araya gelen Kurdistanlı gençler İngiltere’de oynanan Manchester United – Galatasaray futbol maçı esnasında Önder APO’ya ait bayraklar ve Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü talep eden sloganlar ile sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Gençler yaklaşık 80 bin kişinin bulunduğu stadyumda tüm engellemelere ve faşist taraftarların, polislerin saldırılarına rağmen kararlılıkla eylemlerini gerçekleştirdiler.

Avrupa devrimci gençlik hareketleri TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinên Ciwanên Têkoşer) ise yaptığı yazılı açıklama ile gençlerin eylemlerini kutladı.

Açıklamanın hepsi şu şekilde;
“25 Mart 2021 tarihinden bu yana Önder APO’dan hiçbir haber alınamıyor. Avukatlar, aile ve vasilerin ısrarlı başvuruları sonuçsuz kalıyor. Faşist şef Erdoğan ve küçük ortağı, Medya Savunma Alanları ve Kurdistan’ın diğer bölgelerinde yaşadıkları ağır hezimetleri, İmralı İşkence Sistemi’nde tutulan Önder APO’ya yönelik ağırlaştırılmış tecridi daha da derinleştirerek intikam almaya çalışıyor. Bütün bu beyhude çabalara rağmen Kurdistan özgürlük mücadelesinin yaratıcısı ve Önderi, Önder APO tek bir adım geri atmamış, işgalci ve tecritçilerin zafer hesapları İmralı duvarlarından yüzlerine geri çarpmıştır. Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın Kurdistan halkı ve gençliği için anlamını tüm dünya, tüm dost ve düşman güçler bilmektedir. Önder APO’nun İmralı soykırım zindanındaki emsalsiz direnişi ve çığır açan fikirleri tüm insanlığa mal olan bir Halk Önderi olduğunu binlerce kez ispatlamıştır. Düşman, bu gerçeğin farkına vardığı için baskısını sürdürüyor.

Ancak baskı nasıl artıyorsa buna karşı da Avrupa Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) direnişini Avrupa’nın bütün alanlarında arttırmaktadır. Son günlerde tecride karşı gençliğin topyekün alanlarda olması, bütün sokaklarda Önder APO’ya özgürlüğü haykırması, kurumlar üzerinde ki baskıyı arttırması hiç kuşkusuz önemlidir.

Dün akşam İngiltere’de Kurdistanlı gençlerin Manchester United – Galatasaray takımlarının karşılaşmasında Önder APO’nun fiziki özgürlüğü için yaptığı eylemi kutluyoruz. Kurdistanlı gençlerin Önder APO’ya dönük bu denli sürdürülen sistematik ve ağırlaştırılmış tecride karşı sürekli ayakta meydanlarda olması gerekir. İngiltere gençliği dün akşam ki eyleminde bunu bir kez daha biz Kurdistanlı gençlere göstermiştir.

Polisin ve faşistlerin yoğun baskılarına rağmen gençler Old Trafford Stadyumu’nun dört bir yanından Önder APO’ ya özgürlük sloganlarını ve bayraklarını dalgalandırdı.

Faşistlerin ve polislerin saldırılarına rağmen gençler stadyum dışında da bir direniş içerisinde bulunmuşlardır. Bu direnişi ve eylem hattını bir kez daha selamlıyoruz.

Heryerde faşizanlığını yapan ırkçı Türklere karşı da Kurdistanlı gençleri tutum almaya mücadeleyi sürdürmeye çağırıyoruz.

Kapitalizmin başkentinde, Demokratik Modernite’nin yaratıcısı Önder APO üzerinde artan tecride yönelik yapılan her eylem meşru ve yerindedir. Bütün alanlarda çalışma yürüten gençlik üyelerimizi bu açıdan yeterli görmemek ile beraber kutlarız.

Bu çerçevede Avrupa Gençlik Hareketleri TCŞ ve TekoJIN olarak tüm Kurdistan devrimci gençliğini Önder APO etrafında kenetlenmeye, faşizme son darbeyi vuracak, Önder APO şahsında yürütülen tecridi kıracak ve özgürlüğü sağlayacak bir hamlesel süreci başlatmaya çağırıyoruz. Tüm dünya bilmelidir ki; hazırız, kazanacağız, Önder APO ile özgürleşeceğiz.

BIJÎ SEROK APO!
BE SEROK JÎYAN NABE!
BIJÎ BERXWEDANA IMRALÎ!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir