Açıklama

TCŞ BAYRAĞINI TAŞIYAN GENÇLİĞİMİZİN TAVRI NET VE KESKİNDİR

“17 Nisan’dan bu yana işgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları, Başur ve Rojava’ya dönük saldırı hız kesmeden devam etmektedir. Saldırılar, işgalcilerin bütün teknik imkanları, KDP ve korucuların işbirliğine rağmen Kürdistan’ın yiğit evlatları topraklarını ve onurlarını savunuyor ve eşsiz bir direniş sergilemektedir.

Dört parçada bulunan halkımızın yanı sıra Avrupa’da da gerilla direnişini halkımız sahipleniyor ve gereken desteği, hegemonik güçlerin saldırı ve baskılarına rağmen sürdürmektedir. Böylesi bir süreçte gerilla karşısında ki yenilgisini saklamak ve Avrupa’da gençliğin omuzları ve öncülüğünde yükselen Demokratik Modernite paradigmasının önünü engellemek için Avrupa’da demokratik kurumlarımızın çalışmaları engelleniyor ve işgal medyası tarafından krimanilize ediliyor.

TCŞ BAYRAĞINI TAŞIYAN GENÇLİĞİMİZİN TAVRI NET VE KESKİNDİR

Son dönemde halkımızın, demokratik kurumlarımız ve gençlik örgütümüz Tevgera Ciwanen Şoreşger’in (TCŞ) öncülüğünde gerçekleşen kültür ve sanat etkinliklerimiz krimanilize ediliyor ve çalışmalarımızın engellenmesi için İşgalci Türk Devleti Avrupa’daki hegemonik güçlerle diplomasi trafiğini arttırıyor. Marsilya’da TCŞ öncülüğünde gerçekleşen kültür festivalimiz, İsviçrede’de yapılan futbol turnuvamız, Paris’te yapılan kültür haftası ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde gerçekleştirdiğimiz kültür, sanat, festival, spor, kahvaltı, piknik, film gösterimi gibi etkinliklerimiz işgal medyasının gerçeği yansıtmayan iddiaları ile terörize edilmeye çalışılıyor, halkımızın demokratik birikimleri gasp edilmeye çalışılıyor ya da bu temelde diplomasi yürütülüyor. İzleyecekleri yol ne olursa olsun, takındıkları kirli tavır nasıl olacaksa olsun, TCŞ bayrağını taşıyan gençliğimizin tavrı net ve keskindir; bu onurlu mücadelenin neferleri olmayı sürdürecek, yarım asırlık mücadeleyi zaferle taçlandırana kadar hamlelerine ve öncülük etme misyonlarını sürdürecektir.

Demokratik kamuoyu ve halkımız bilmelidir ki, işgalci devlet medyasının yaydığı bütün bilgiler dezenformasyondan ibaret asılsız iddialardır. Bu asılsız ve ölçüsüz propagandanın sebebi; çakılıp kaldıkları ve derin kaybettikleri Kürdistan’daki hezimettir.

DEVRİMCİ GENÇLİĞİMİZİ TEKRAR TEKRAR SELAMLIYORUZ

TCŞ, ne bu asılsız iddiaları gündemine alıp çalışmalardan uzak kalacak, ne de Avrupa’da yaşayan halkımızın kazanımlarına saldıranlara karşı susacaktır. Zihniyetiyle, silahıyla, politikalarıyla kaybeden işgalci güçler, son kozu olan medyaları ile de kaybetmeye mahkumdur. Gençliğimiz ve halkımızın öncülüğünde gelişen bütün eylem, etkinlik ve yürüyüşleri selamlıyor, TCŞ olarak bu çalışmaların tamamını sahipleniyor ve halkımızı, gençlik örgütü önderliğinde bu saatten sonra daha fazla eylemsellik, daha fazla festival, daha fazla yürüyüşlere katılmasını verilecek en iyi cevap olarak görüyor, tekrar tekrar selamlıyoruz.”

TEVGERA CIWANÊN ŞOREŞGER AVRUPA KOORDİNASYONU

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir