Açıklama

“AKP-MHP Diktasını devirmeye faşizmi yenilgiye uğratmayı belirtiyor bu seçimde seferberlik halinde çalışmaya çağırıyoruz.”

Kurdistan Özgürlük Hareketi yeni bir sürece evriliyor. Bilindiği üzere hareket ve halk olarak çok kritik ve bir o kadarda tarihi bir süreci yaşamaktayız. Halk ve hareket olarak yaşadığımız bu günleri faşizmi yenilgiye uğratma Önderliğimizi fiziki özgürlüne kavuşturma dönemi olarak ele almak daha tamamlayıcı olacaktır.

Bu seçimin gençlik açısından hem de halkımız açısından büyük ve tarihi başarılar getireceği açıkça görülüyor. Bizler gençlik hareketi olarak yeni bir döneme giriyoruz. Bu dönemin bizlere yüklediği rol ve sorumluluklar mutlaka olmaktadır. Topyekün savaş konseptinin geliştiği bir dönemde her boyutuyla bu canavarlaşan sisteme karşı direnmek bizler açısından bir boyun borcu olmaktadır. Her yönüyle savaşın kızgınlaştığı bir süreçte devrim adımlarının daha da zorunlulaştığı bir dönemi yaşıyoruz.

BU BAŞARININ EN ÖNEMLİ MİMARI KÜRTLERDİR

Seçimler bizler açısından AKP-MHP Rejimini devirmenin bu faşist sistemi alaşağı etmenin en temel araçlarından biri olmaktadır. Bu seçimler bilindiği gibi ikinci tura kalmış bulunuyor. Bir cumhurbaşkanı adayı Türkiye tarihinde ilk defa ikinci tura kalmaktadır. Tabi şu çok önemli olmaktadır ki bu başarının en önemli mimarı Kürtler olmuştur. Her türlü hileye, alavere ve dalavereye rağmen bu süreçte süreci belirleyen özgürlük mücadelesi çizgisi olduğu açıkça ortaya çıkmıştır.

SOLUKSUZCA BU MARATON KOŞUSUNA DAVET EDİYORUZ

Hakeza şu unutulmamalı ve herkesin kulağına küpe olmalı ki faşist rejimi değiştirmenin tek çıkış yolunu AKP ve MHP faşizmini devirmek olacaktır. Bizler gençlik hareketi olarak her bir genci soluksuzca bu maraton koşusuna davet ediyoruz. Faşist rejim nasıl ki kazanamayıp ikinci tura kaldı bizlerde bu minvalde her alanda mücadeleyi daha da büyütmeliyiz. Avrupa da yaşayan her bir genç seferberlik çağrısıyla ikinci turda ev ev dolaşarak faşizme geçit vermeyecek bir mücadele göstermelidir. Bizler nasıl ki bu seçimde faşizme kazandıramadık şimdi kaybettirme zamanıdır.

Dönem bizler açısından bu faşist rejimi alaşağı edecek gayreti göstermeyi farz kılmıştır. Bu dönemin temel gayesi faşist rejime karşı örgütlenme ve mücadeleyi geliştirmedir. Bizler Avrupa da yaşayan gençler olarak bulunduğumuz her yerde faşizmi yenilgiye uğratan hamleler geliştirmeliyiz. Özellikle seçim döneminde özel savaşın yarattığı umutsuzluk karamsarlığa karşı daha çok mücadeleyi büyütmek ve 14 Mayıs’ta gelişen eksik ve yetersizliklere karşı doğru yol yöntemle hareket etmek bizler açısından kaçınılmaz olmuştur.

AKP – MHP DİKTASINI DEVİRELİM FAŞİZMİ YENİLGİYE UĞRATALIM

28 Mayıs’ta ki seçimlerde daha çok çalışmak biz gençlik hareketinin elinde olmaktadır. Nasıl ki seçimi ikinci tura bırakıp kazanamamasını sağlatan Kürt halkı ve gençleri olduysa bu seçimin belirleyeni yine bizler olacağız. Son kertede AKP-MHP rejimini yıkmanın ve devirmenin en önemli yolu bizlerin geliştireceği ısrar ve kararlılık olduğu unutulmamalıdır. Bu noktada bizler Avrupa gençliğini bu seçimde AKP-MHP Diktasını devirmeye faşizmi yenilgiye uğratmayı belirtiyor bu seçimde seferberlik halinde çalışmaya çağırıyoruz.

Avrupa Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer Koordinasyonu

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir