Açıklama,  Anasayfa,  Genç Kadın

Gençleri 2022 gençlik yaz kampına çağırıyoruz

Kürt gençleri olarak kültürleri en çok saldırı altında olan bizler, hem kapitalist modernitenin hem de faşist ulus devletlerin yaratmaya çalıştıkları kültürel yıkıma karşı her alanda mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Arap, Fars ve Türk devletleri kültürümüzü kendilerine mal etmeyi ve Kürtleri kültürel olarak kırımdan geçirmeyi hedefliyorlar. Bu yüzdendir ki Kürtlüğü temsil eden en ufak bir motifi bile ya yok ediyorlar ya da çalıp kendilerine mal etmeye çalışıyorlar.

Ortadoğu ve Kürdistan’da ki kültürel zenginlik egemen güçlerin talanına maruz kalıyor ve toplumsallığımızın belkemiğini oluşturan bu zenginlikler çalınarak aynı zamanda yaratmaya çalıştıkları bireyci, kişisel yaşama da zemin hazırlamış oluyorlar.

Toplumun kimliğini oluşturan kültür hedef alınarak kimliksiz ve tek gayesi kapitalist moderniteye hizmet eden, insan kümeleri yaratılmak isteniyor.

Böylesi bir süreçte Kürt gençleri bilinçli bir şekilde Avrupa’ya göçertiliyor. Avrupa’da yaşayan Kürt gençleri olarakda kültürümüzü sahiplenmek daha anlamlı bir hal almış oluyor.

Bizler de Kürt gençleri olarak hem kültürümüzü yaşatmak hem de toplumsallığımızı korumak için her ne olursa olsun mücadelemizi sürdüreceğiz.

TCŞ ve TekoJIN olarak bizlerde kültürümüzü sahipleniyor ve yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. Bu münasebetle kültür ve spor aktivitelerini kapsayan kampımıza tüm Kürt gençlerini ve enternasyonalist dostlarımızı bekliyoruz.

Kamp tarihi:
-15-23 Temmuz
Yer:
-Marsilya – Fransa
Program:
-Spor
-Toplumsal aktiviteler
-Kültürel aktiviteler

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer Avrupa Koordinasyonu

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir