Açıklama

Bir tek oyumuz bile yerde kalmamalıdır!

Avrupa’da yaşayan Kurdistanlı ve Türkiyeli devrimci gençler, Avrupa’da oy kullanmak için son dört gün. Kurdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da tarihsel öneme sahip bu seçimlerde yapılan bütün değerlendirmeler, açıklamalar, yürütülen kampanyalara rağmen maalesef sandığa gitme oranı, örgütlü potansiyelimizin altında kalmıştır.

Bizler bu seçimlerde verilecek her oyun tarihsel ve stratejik bir önemde olduğunu defalarca dile getirmiş, bu çerçevede çalışma yürüttük. Kalan bu son dört günde savaş medyası, faşist şef Erdoğan ve küçük ortağı Bahçeli’nin açıklamaları, yürüttükleri kampanyalar, özellikle Türkiye kentlerinde Yeşil Sol Parti’ye yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve Kurdistan merkezli yaşanan siyasi soykırım operasyonları bizlere bu seçimin önemini bir kere daha göstermiştir.

YEŞİL SOL PARTİ’YE SAHİP ÇIKALIM

Ya faşizm yada Demokrasi; Ya faşizm kazanıp Türkiye ve Kurdistan’da korkunç bir iç savaşın içinde boğulup gidecek ya da demokrasi kazanarak Türkiye, Kurdistan ve bölgede barış ve aydınlık gelecek yeniden inşa edilecektir. Eğer Erdoğan-Bahçeli kazanırsa Rojava’da IŞİD, El Nusra ve Bakur’da Hizbullah ve AKP, çetelerle Türkiye‘yi ve Kurdistan’ı kan deryası haline getirecektir, Kürtleri soykırımdan geçirecek, tecrit derinleşecek, uzun zamandır kullanılan kimyasal silahların kullanımı artacak içerde ise büyük bir iç savaşın önünü açacaktır. Bu da katliamdır, soykırımdır, kandır, gözyaşıdır ve bir kez daha Kürt halkının kılıçtan geçirilmesidir. Erdoğan diktatörlüğüne, Bahçeli faşizmine, AKP ve MHP soykırımına ‘dur’ diyelim. Halkımızın iradesinin temsili olan Yeşil Sol Parti’ye sahip çıkalım. Bu nedenle oy kullanmayan tek kişi kalmamalı Almanya-Avusturya, İsviçre, Belçika, Hollanda, İsveç ve Fransa’da başlayan oy verme sürecinin bu son dört gününde bütün enerji ve çalışmalar buraya yoğunlaşmalı ve bunun öncülüğünü yine var gücü ile gençlik yapmalıdır. Olağanüstü bir süreci yaşıyoruz. Yemeden-içmeden önce mutlaka oyumuzu kullanalım. Çünkü bir oy bile Erdoğan diktatörlüğünü devirebilir, Kürt halkını soykırımdan kurtarabilir, Güney ve Efrîn işgaline son verebilir. Bir tek oy bile Erdoğan’ın-Bahçeli’nin kimyasını bozup iktidardan düşürebilir. Bir kişidir, gelmese de olur’ düşüncesi asla olmamalı, bir tek oyumuz bile yerde kalmamalıdır. Geleceğimiz için, halkımız için, özgür bir vatan için bu gerekli ve zorunludur. Her Kürt çok iyi bilmeli ki Erdoğan’ın tek bir amacı var; Kürtleri soykırımdan geçirmektir. Bu nedenle her Kürt mutlaka sandık başına giderek oyunu kendine vermelidir.

GENÇLİK HER KESİME ÖNCÜLÜK ETMELİDİR

Her Kürt oy kullanmayı bir onur borcu olarak bilmeli. Unutulmasın ki Avrupa oyları kaderi belirler. Avrupa’da seçimlere genel katılım önceki seçimlere göre daha fazladır ancak bu da örgütlü potansiyelimizin altındadır. Oy kullanma günleri sayılıdır ve her geçen gün zaman sorunu daha da artmaktadır. Bu nedenle zamana yaymadan ve son güne bırakmadan her genç oyunu kullanmalı, oy kullanmayan en az 3 kişiyi de oy kullanmak için ikna etmeli, bizzat sandığa götürmelidir. Fransa, Almanya ve Avusturya oyları Avrupa’nın tüm oylarını belirleyecek yoğunluktadır. Bu nedenle bu her üç ülkenin oyları Türkiye’nin, Kürdistan’ın, kaderini belirleyecek kadar değerlidir. Bu nedenle bu ülkelerde yaşayan Türkiye ve Kurdistan halkları, demokrasi güçleri, kadınlar, gençler, emekçiler ve toplumun diğer bütün kesimlerine gençlik öncülük etmeli, sandığa taşımalı ve oyunu kullanmalıdır. Her genç bu çalışmaya stratejik bir çalışma olarak yaklaşmalı, kalan bu sayılı günlerde bütün planlamasını bunun üzerine yapmalıdır.

Avrupa’da çalışma yürüten TCŞ ve TekoJIN olarak bu çalışmayı merkeze aldığımızı, her gencin bu hassasiyet ile bütün enerjisini buraya kanalize etmesini bir kere daha vurguluyor, faşizmin ve diktatörlüğün yıkıldığı Özgür Kurdistan, Demokratik Türkiye şiarı ile her arkadaşın çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Avrupa Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer Koordinasyonu

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir