Açıklama

YEŞİL SOL PARTİ’YE sahip çıkmaya çağırıyoruz!

Türkiye ve Kuzey Kurdistan’da, 14 Mayıs’ta yapılacak olan tarihi bir seçim yaklaşmaktadır. 21 yıllık AKP faşizmi ve değnekçisi MHP ile Kurdistan’da bu faşizm gölgesinde türlü suçlar, katliamlar, topyekün imha amaçlı entrikalar ve konseptler geliştirildi. Kurdistan’da savaş hali artarak devam ederken, Türkiye halklarına ise tamamı ile açlık, yoksulluk ve karanlık dayatıldı. Türkiye ve Kurdistan’da yaşayan 84 milyon insan, bu dikta rejim ve şefleri Erdoğan-Bahçeli tarafından yok sayıldı, savaş, açlık, yoksulluk, deprem ve anti demokratik yasalar ile kaderlerine terk edildi. Ortadoğu halkları için tek çözüm ve alternatif olan Önder APO üzerinde tecrit ağırlaştırıldı, Kurdistan’ın yiğit evlatlarına karşı kimyasal silah kullanıldı. Susturulamayan herkes zindanlara atıldı, basın-medya yolu ile “çok iyi” bir yönetim profili çizilmeye çalışıldı. Ancak “mızrap artık çuvala sığmamakta”, “minareye kılıf bulunamamaktadır.” Bütün bu acı, faşizm, diktatörlük son bulmanın şafağında. Bu şafak tarihin her döneminde öncü olmayı başarmış, bundan bir adım dahi geri atmamış olan gençliğin omuzlarında halkımıza armağan edilecek.

Avrupa’da yaşayan Kurdistan gençliği ve Devrimci Türkiyeli gençler;

Türkiye ve Kurdistan tüm bölgenin kaderini etkileyecek önemli bir yol ayrımında. Avrupa’daki Türkiyeli ve Kurdistanlı gençler olarak bizler de bu yol ayrımında, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve oy kullanma hakkı bulunan bütün herkesi; halkların, inançların, emeğin, temel hak ve özgürlüklerin değer gördüğü, tecridin son bulduğu ve işgal politikalarının olmadığı demokratik bir gelecek için YEŞİLLER VE SOL GELECEK (YEŞİL SOL PARTİ) etrafında kenetlenmeye, seferberlik ruhu ile seçim çalışması yürütmeye, YEŞİL SOL PARTİ’YE sahip çıkmaya çağırıyoruz.

14 Mayıs’ta Türkiye’nin önünde iki seçenek vardır: Ya bu karanlık büyüyerek sürecek, yıkım, yoksulluk, savaş ve dikta rejim sürecek; ya da bütün halklara biz gençlerin öncülüğünde YEŞİL SOL PARTİ ile aydınlık bir şafak belirecektir. Bunun dışında bir yol, çıkış alternatifmiz yoktur. Gerici AKP-MHP iktidarı ve onun cumhurbaşkanı adayı olan Erdoğan’ın yeniden kazanması, halklarımızın daha ağır bedeller ödemesi, kırıntıları kalmış tüm hakların yok edilmesi, kadın hakları konusunda var olanların da gasp edilmesi ve baskıcı, tekçi, ırkçı rejimin daha da sağlamlaşması demektir. Bu gidişatı durdurmak ve demokratik bir geleceğin önünü açmak için, yurtdışında yaşayan ve oy kullanma hakkına sahip olan herkesi seçimlere katılmaya ve tek adam rejimine karşı oy kullanmaya çağırıyoruz. Parlamento seçimlerinde Yeşil Sol Parti’yi destekleyelim, faşizmi tarihin çöp sepetine yollayalım.

Her gencin bu seçimlere sıradan bir seçim olarak değil, tecridin kırılmasında bir fırsat seçimi, demokratik bir geleceğin inşaasında ilk taş, kazanımların korunmasında bir duvar seçimi olarak yaklaşmalı, seferberlik ruhu ile kendisini bu sürece dahil etmesi gerekmektedir. Genç Başladık, Genç Bitireceğiz felsefesi ile hareket etmeli, yaklaşan bu tarihi yol ayrımında öncülük etmelidir. Her genç, bu seçimlere yaklaşımı Önderliğe, Partiye ve bu halka yaklaşım olarak ele almalı, kalan bu sürede öyle örgütlenmelidir.
Bizler Avrupa’da mücadele eden TCŞ ve TekoJIN olarak bütün Avrupa gençliğinin bu ruh ile sürece yaklaşacağına, bu tarihi süreçte sırtlaması gereken misyonu başarıyla sırtlayacağına inanıyor, bu seçimlerde faşizmi mahkum etme sözümüzü yineliyor, bütün gençliği bunun etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.

Avrupa Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer Koordinasyonu

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir