Açıklama

TÜM YURTSEVER APOCU KURDİSTAN GENÇLİĞİNE

Öncelikle bugün Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne yönelik gelişen saldırıda şehadete ulaşanları büyük saygı ve minnetle anıyor anılarına bağlılığımızı ve intikam sözümüzü yineledeğimizi belirtmek istiyoruz.

Bilindiği gibi bugün Paris merkezde bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezimize yönelik alçakça çok planlı Türk faşist devletinin eliyle bir saldırı gerçekleştirilmiş, Kürt yurtseverlerimiz şehadete ulaşmıştır.

Özgürlük Hareketini tasfiye etme planları ile Kurdistan dağlarında başlattıkları işgal operasyonlarında sonuç alamayan faşist, sömürgeci Erdoğan şimdide bu politikalarında sonuç yaratmak için Kürdün ses çıkardığı her alanı kendi açısından hedef nokta haline getirmiştir.

“HESAP SORMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Nasıl ki 10 yıl önce 3 devrimci yoldaşımız Fransa devletinin işbirliği sonucunda katledilip üstü örtülmek istendiyse bugünde arkadaşlarımız onuncu yıldönümünde yine aynı yerde katledilmişlerdir. Bizler Avrupada yaşayan bütün Kurdistanlı gençleri böylesi tarihi bir dönemde ayağa kalmaya ses çıkarmaya hesap sormaya çağırıyoruz.

Bu katliam şunu çok ortaya çıkarmıştırki bu saldırılar Kürdün olduğu her yerde gerçekleşip göz yumuluyor. Her bir Kürt genci şunu çok iyi anlamalıdırki düşman sadece gerillaya karşı bir savaşım yürütmüyor her yerde Kürdün bulunduğu her alanda alçakça saldırıyor. Yüreği intikam ruhuyla çarpan Her bir Kurdistanlı genç alanlarda sürekli eylemsellik halinde olmalıdır.

Başta Almanya, Fransa, İsviçre olmak üzere Avrupa’nın her ülkesi bu saldırılara karşı sokakları direniş alanına dönüştürmelidir. Avrupa’da yaşayan Kurdistan gençliğine çağrımız:

Gün ayağa kalkma günüdür, gün işgalciye ve ihanetçiye karşı kıyamet koparma günüdür. Gün her şeyimizi ortaya koyarak büyük intikam alma günüdür diyoruz.

“KURDISTAN GENÇLİĞİNİN GÜRZÜ TEPELERİNDE OLACAKTIR”

Avrupa’da yaşayan Kurdistan gençliği bilmelidir ki, her şeyi ancak ve ancak kendi öz gücümüzle kazanabiliriz. Her Kurdistan genci kendisini düşmana karşı bir eylem haline getirmelidir. Özgürlük mücadelemize dil uzatan, düşmanla işbirliği içinde olan kimseye cevabımız, şehitlerimizin miraslarına sahip çıkmaktır. Nasıl ki gerillanın gürzü TC ordusunun ensesindeyse şehirlerde hareketimize, değerlerimize karşı düşmanca yaklaşanlarında ensesinde Kurdistan gençliğinin gürzü olmalıdır.

KUrdistan için direnmek, tek yol olmaktadır. Biz öyle bir sömürge cenderesinde yaşamaktayız ki nefes alışımız dahi direnişle gerçekleşmektedir. Bunun için diyoruz ki, faşizme, işgale, ihanete ve işbirlikçiliğe karşı devrimci intikam ruhuyla her yerde, her an, her yöntem ile faşizmi yıkalım, onurumuza sahip çıkalım.

Bu görevi gerçekleştirmek Avrupa’da yaşayan Kurdistan gençliğinin boynunun borcu olmaktadır. Avrupa’da yaşayan Kurdistan ve enternasyonel gençliğini büyük bir duyarlılık ve sorumlulukla öncülük görevlerini yerine getirmeye, her alanda her sokakta direniş bayrağını yükseltmeye, faşizme, sömürgeciliğe, işgale, ihanete ve işbirliğe karşı hesap sormaya ve mutlak zaferi kazanmaya çağırıyoruz.

TEVGERA CIWANÊN ŞOREŞGER VE JINÊN CIWAN ÊN TÊKOŞER KOORDİNASYONU

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir