Açıklama

Kurdistan’da ki İşgal ve Soykırım Saldırılarına Karşı Avrupa Sahası’nda Acil Eylemselliğe Çağırıyoruz

17 Nisan’dan bu yana sömürgeci soykırımcı faşist TC’nin Medya Savunma Alanları ve Zap başta olmak üzere başlatmış olduğu işgal saldırısı Kurdistan Özgürlük Hareketinin başlatmış olduğu işgal saldırısı, Kürdistan özgürlük mücadelesinin fedai direnişiyle karşılaşarak faşist TC’nin Kuırdistan’ı işgal etme hevesini kursağında bırakmıştır. Faşist TC’nin işgal saldırıları ve Kurdistan Özgürlük Hareketini tasfiye etme çabaları bununla beraber ortaya çıkan fedai çizgi dönemi ifade edecek düzeyi yakalamıştır. Sara ve Rûkenler’le başlayıp destansı bir direnişin sahibi olan dönemin temel eylem çizgisini tanımlayan ve çağrıda bulunan bu eylem biz gençlik hareketi şahsında bütün dünyaya bir çağrıda bulunmaktadır.

Kuşkusuz bu savaş sadece gerillanın savaşı değildir bir halkın varlık yokluk savaşıdır. Faşist Türk devletinin uzun zamandır çok yoğun bir şekilde geliştirdiği saldırılar gelinen aşama itibariyle gerillanın eşsiz direnişiyle karşılaşmış bu direniş karşısında faşist Türk devleti tıkanmış bu tıkanıklığını da aşmak için ahlaksızca savaş kurallarını aşan bir şekilde saldırı yürütmektedir.

SEFERBERLİK HALİNDE EYLEMSELLİĞE ÇAĞIRIYORUZ

Kimyasal ve nükleer bomba saldırılarıyla sonuç almak isteyen faşist TC ve çeteleri bu şekilde gerillanın direnişini boşa çıkarmayı kendisi için bir gaye haline getirmiştir. Bizler Avrupa gençlik hareketi olarak bu saldırılara karşı tepkimizi ve refleksimizi bulunduğumuz her alanda sesimizi yükselterek bütün Avrupa’da yaşayan Kurdistan gençlerini seferberlik halinde eylemsellik geliştirmeye çağırıyoruz. Kurdistan yurtsever gençliği gerillaya dönük saldırıları iliklerine kadar hissetmeli, zafer fırsatlarını da yüreğinin derinliklerine kadar hissetmeli bilince çıkarmalı ve mücadeleci olmalıdır.

Avrupa’da yaşayan hiçbir Kurdistan’lı genç hiçbir beklenti içerisine girmemeli harekete geçmeli tüm gücüyle tüm imkanlarıyla ve tüm riskleri göze alarak seferberliğe geçmeli, devrimci hamle sürecini başlatmalıdır. Özellikle Fransa ve Almanya da yaşayan Kürdistanlı gençler bu süreci doğru ele alıp bu seferberlik ve devrimci hamle sürecini zafer taşıyacak adımlar atabilmelidir. Süreç bizlerden beklentili ruh halini değil devrimci görevleri yerine getirmeyi emretmektedir.

Avrupa’da yaşayan Kurdistan’lı ve enternasyonal gençler sokakları caddeleri intikam ruhu ve öfkesiyle örgütlenmeli sürece cevap olacak bir tarzı geliştirmelidir.

ZAMANIN RUHNU YAKALAYARAK SÜRECE CEVAP OLMA VAKTİDİR

Faşist düşmanın saldırılarına karşı gençlik hareketi Avrupa’nın her şehrini gerillanın zapta Metîna’da Avaşîn’de gösterdiği görkemli direnişi simgeleyecek eylemler geliştirmelidir. Gün bu saldırıları kabul etmeyip harekete geçme zamanıdır. Gün bu seferlik sürecine katılıp faşist TC’yi ve onun yaltakçılarını düşmana dar etme zamanıdır. Gün her sokağı ve caddeyi özgürlük meşaleleriyle süsleyip zafer sürecini başlatma dönemidir. Gün bu sürece katılıp gerillaya sahip çıkma ve Devrimci Halk Savaşı temelinde hareket ederek devrimci sorumluluğu yerine getirme zamanıdır. Avrupa’da ki Kurdistan’lı gençler bu bilinçle hareket etmeli zamanın ruhunu yakalayarak sürece cevap olmalıdır. Bu temelde bizler gençlik hareketi olarak Avrupa’da yaşayan Kurdistan’lı gençleri seferberlik sürecine katılmaya çağırıyoruz.

Avrupa Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer Koordinasyonu

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir