Açıklama,  Genel

Uzun Yürüyüş Eylemimizi Sahiplenelim

Kürt gençleri ve enternasyonalist gençler olarak Önder APO’nun fiziki özgürlüğü içi gerçekleştirdiğimiz Uzun Yürüyüş eylemine polis saldırısı gerçekleşti.

Yılmaz irademiz, zafere kilitlenmiş inadımız ve güç aldığımız Özgürlük Gerillasının direniş ruhuyla 20 yılı aşkın süredir Önder APO’nun fiziki tutsaklığı için Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı gençler ve dostlarının başlattığı Uzun Yürüyüşe Alman faşist polisleri pervasız ve utanmaz bir şekilde saldırmaktadır. Bu saldırılara karşı direnEn ve öz savunma hakkını kullanan alanda bulunan bütün gençlerimizin mücadelesinde yanlarındayız ve ortaya koydukları iradelerini selamlıyoruz.

İşgalci TC ordusunun Avrupa şubesi gibi davranan Alman devleti ve AKP polisi rolünü üstlenen faşist Alman polisini açık bir şekilde uyarıyoruz. Avrupa’da Apocu irade ile çelikleşen gençlerin ve Kürt halkının meşru mücadelesine kimse darbe vurmaya sert çekmeye kalkışmasın. Tamamen yasal prosedür ile izinleri alınmış bu resmi yürüyüşe saldırarak ve provoke ederek yürüyüşü amacından saptırma isteklerini Apocu gençlik asla yerine getirmeyecektir. Buradan Faşist burjuva polisine ve işbirlikçilerine sesleniyoruz; saldırılarını karşısında yılmayacak, geri adım atmayacağız. Her saldırı karşısında bağlı olduğumuz irade ve ideoloji ile daha güçlenerek cevap verecek ve amacımıza ulaşacağız.

Almanya’da yaşayan bütün Kürdistanlılara ve dostlara açık çağrımızdır; Medya Savunma Alanları’nda direnen Kürdistan’ın yiğit kızları ve erkeklerinin ardılları bugün Avrupa sokaklarını ayak sesleri ile inletmektedir. Zaferi haykıran bu ses, her zamankinden daha yakın ve sıcaktır. Gün bu zaferin yankısını uyandıran gençlerinize sahip çıkma günüdür. Gün alanlara gençliğe moral, motivasyon ve inancı tazelemek için yanlarında bulunma günüdür. Bizler hiçbir saldırı karşısında geri adım atmayacak ve direnişimizi sürdüreceğiz. Bu kararlılıkla bütün halkımızı da yanımızda görmek istiyoruz.

Bijî Serok Apo!
Bijî Berxwedana Cîwana!

Avrupa Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer Koordinasyonu

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir